Barracuda en ilionx: samen sterk richting de markt

Op de balie van het kantoor van ilionx in Utrecht staat de trofee: Barracuda Regional Partner of the Year 2019 van de Benelux. Uitgereikt in mei 2019 tijdens het Discover-evenement van Barracuda. Maar daar houdt het niet bij op. Distributeur Kappa Data beloonde ilionx in mei 2019 eveneens tot Loyalty Partner of the Year. De prijs is een waardering voor de prestaties op het gebied van de cloud- en as-a-service gebaseerde Barracuda diensten.

 “We zijn daar bijzonder trots op”, zegt Kevin Feenstra, unitmanager cloud dienstverlening. “Het is verdiend”, vult Alain Luxembourg, Senior Sales Manager bij Barracuda, aan. Zij praten over hoe leverancier en reseller elkaar kunnen versterken.

Office 365
Feenstra kende Barracuda al toen hij nog IT-manager was bij een zorginstelling. Als unit manager bij ilionx overziet hij de levering van clouddiensten. Feenstra: “Ons team ontwikkelt, implementeert en beheert clouddiensten. Dan gaat het bijvoorbeeld over totaaloplossingen zoals een moderne werkplek – in combinatie met Office 365 – maar ook een (WebApplication) Firewall-as-a-service. Wij doen alles met de public cloud en ontwikkelen daarvoor eigen producten en diensten.”

Veel klanten gebruiken Office 365. “Maar op het gebied van beveiliging en bedrijfscontinuïteit is er ruimte voor waardevolle toevoegingen aan de Office 365 dienst”, legt Feenstra uit. “Er worden bijvoorbeeld beperkte back-ups gemaakt van het mailverkeer. Wanneer je kiest om kritieke systemen ‘buiten de deur’ te plaatsen, wil je dat niemand kan inbreken, dat er geen onderbrekingen plaatsvinden en dat er geen data verloren gaat.”

“Wij zochten passende, algemeen toepasbare maatregelen. We wilden niet zelf iets bouwen, want dan begin je bij elke klant weer opnieuw. Na een ‘uitgebreid warenonderzoek’ zijn we bij Barracuda uitgekomen. Hun oplossingen versterken ons portfolio. En we kunnen heel eenvoudig met de juiste mensen van Barracuda in contact komen. Dat is belangrijk; dat dat soepel loopt.”

Luxembourg voegt toe: “De mensen van ilionx hebben inderdaad toegang tot iedereen tot en met Vice President niveau.”

Nieuwe producten
Feenstra vertelt dat ze alle producten en diensten van Barracuda inzetten voor hun klanten: “We zien bij Barracuda een hele sterke aandacht op de public cloud, alles is er op ingericht om snel te reageren. Denk hierbij aan het integreren van deze maatregelen in een vroeg stadium, al bij het detecteren en beoordelen van een situatie – dat maakt een groot verschil voor onze dienstverlening”.

Het ilionx cloudteam geeft aan Barracuda door tegen welke uitdagingen zij aanlopen bij het toepassen van de producten. “Wij geven voortdurend feedback”, zegt Feenstra. “En dat wordt gewaardeerd. Intern geeft het veel energie om te merken dat je serieus wordt genomen en dat wij altijd kunnen terugvallen op de echte specialisten bij Barracuda. Overigens kunnen we het voor vijfennegentig procent vaak wel zelf oplossen als er ergens een probleem is.”

Luxembourg: “Wij brengen steeds nieuwe producten naar de markt. ilionx helpt ons daarbij; zij zijn – op enige afstand – onderdeel van het ontwikkelteam. Het is voor ons een voortreffelijke partner die helpt onze producten te verbeteren.”

Het is een wisselwerking, beaamt Feenstra. “Door die samenwerking hebben wij bij klanten verschillende lokale ICT infrastructuren en cloud omgevingen aan elkaar kunnen koppelen; waar we dat eerst niet konden op een wijze die wij veilig, wendbaar en schaalbaar genoeg vonden. En de kennis die wij in de praktijk opdoen, voeren we terug naar Barracuda. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Barracuda heeft een sterke roadmap; we weten waar we aan toe zijn en we testen alles eerst intern voordat we ermee naar onze klanten gaan.”

Veiliger
Hoewel de transitie naar de cloud bij veel organisaties is ingezet, bestaat er nog veel koudwatervrees over de public cloud. “Geheel onterecht”, meent Feenstra. “De public cloud is veiliger dan menig eigen datacenter. Cloudaanbieders als Microsoft, Google en Amazon hebben de knapste koppen op dit vlak. Bovendien kunnen zij zich geen onveilige omgeving veroorloven, want dan lopen klanten weg. Er gaat zo veel energie zitten in de discussie over dit onderwerp; ze kunnen zich beter afvragen hoe veilig hun eigen omgeving is en welke mogelijkheden ze beschikbaar hebben om de ontwikkeling van de organisatie te ondersteunen. Daarbij komt dat de cloud, in combinatie met Barracuda, veel meer te bieden heeft. Denk alleen al aan de flexibiliteit.”

Daarnaast is ilionx digitale partner van veel organisaties met bedrijfskritieke ICT-omgevingen. Feenstra: “We hebben speciale aandacht voor de zorgsector en hebben veel klanten in de industrie. Allemaal organisaties waar beveiliging topprioriteit heeft.”

Phishing
In Barracuda vindt Feenstra een partner die passende producten heeft om klanten die de reis naar de cloud aan het maken zijn, of al hebben gemaakt, te beveiligen. Feenstra noemt de Cloud Generation Firewall van Barracuda als unique selling point. “Vijftien jaar geleden werd de eerste versie van deze firewall ontwikkeld, maar was toen al zijn tijd ver vooruit. De visie op hoe het internet zich zou ontwikkelen en hoe hier een decentrale firewall het verschil zou maken, past ook precies bij onze visie. Tegenwoordig moeten we er ook voor zorgen dat de internetverbinding nooit in de knel komt. Wat dat betreft moeten we tegenwoordig nog scherper zijn. En we moeten klanten overtuigen te investeren in beveiliging; er zijn heel wat organisaties waar de digitale agenda weinig aandacht heeft voor de beveiliging en de mogelijkheden van cloudplatformen.”

Op dit moment is phishing, met name spear phishing (zeer gerichte, persoonlijke mails waarin de ontvanger wordt verleid om op een link te klikken of wordt gevraagd om een geldbedrag over te maken naar de rekening van de crimineel, ook bekend als ‘CEO-fraude’), een uitdaging waarvoor ilionx zich gesteld ziet. “We zorgen ervoor dat de juiste protocollen worden ingericht. Als er dan toch een incident zich voordoet, is Sentinel van Barracuda een mooie oplossing. De kunstmatige intelligentie binnen deze tool zorgt ervoor dat ook mails, die maar enigszins afwijken, worden tegengehouden en onderzocht.”

De nabije toekomst is aan het software defined wide area network (SD-WAN). “Het gaat erom de verbinding als beste te managen. Op basis van de Cloud Generation Firewall komen we met SD-WAN as-a-service. We maken het mogelijk om het maximale uit de internetverbinding te halen met alle veiligheid- en verbindingsmogelijkheden die de Cloud Generation Firewall te bieden heeft. Het is een modern alternatief op MPLS / IPVPN oplossingen.”, meent Feenstra.

Feenstra: “Als integraal onderdeel van onze services investeren wij actief in een partner ecosysteem waarbij wij voortdurend ontwikkelen met marktleidende technologiepartners. Barracuda is een van de partners die deze filosofie omarmt en waarmaakt.”

“De samenwerking tussen Barracuda en ilionx en de mooie resultaten die we samen voor klanten realiseren, laten zien wat er allemaal mogelijk is als je samen de markt benadert met innovatieve oplossingen”, concludeert Luxembourg. “Dit is zoals het moet in deze industrie.”

 

 

office 365 intranet

Involv awarded best value intranet 2019 worldwide. Overall, we feel that Involv stands out for an impressive combination of a well-rounded product, quick implementation and excellent value – Clearbox Consulting

Facturatie software

onFact is een eenvoudig te gebruiken facturatieprogramma voor ZZP en MKB dat uitbreidbaar is met gratis apps volgens de benodigdheden van uw bedrijf.